Senaste inläggen:

Mamma M:s Alla hjärtans dags tårta

Glad Alla hjärtans dag! Hos oss firar vi alla hjärtans dag med en speciell tårta varje år. Vad är mer kärlek än en supernyttig tårta med hallonmousse på chokladbotten? Den får vilken gom som helst att dansa! Att få ge familjen något som är bra för deras kroppar och hälsa men samtidigt så otroligt god att man inte ens kan förstå att den är gjord på bara nyttigheter...det är kärlek för mig. Att den dessutom kräver lite tid gör den ännu mer värdig som en alla hjärtans dags tårta. Att sätta ner sin tid för att göra något gott till sina nära och kära det tycker jag är kärlek. Så den här dagen hyllar vi hälsan lite extra mycket med denna tårta. Det är en rawfoodtårta som smakar heeeeelt ljuvligt! Du vet inte att det är en rawfoodtårta. Det är rawfoodtårtornas Rolls Royce! Är du skeptisk till rawfood och är villig att testa bara ett enda recept i ditt liv så ska du testa det här! Du blir inte besviken! Barnen älskar den! Den är visserligen inte billig, men en dag om året kanske det kan få kosta några extra slantar. Jag sätter hellre ner extra slantar på något nyttigt än på något som är onyttigt.

Alla hjärtansdags tårta. Rawfoodtårta recept. Hallonfyllning på chokladbotten. Rawfoodtårtornas Rolls Roys.
Alla hjärtans dagstårta. Nyttig och gudomligt god! Rawfoodtårtornas Rolls Royce! Hallonfyllning på chokladbotten. Kan det bli bättre än så här?


Innan du börjar ska du blötlägga 3 dl cashewnötter i minst 4 timmar. Gärna över natten.


Chokladbotten:
3 dl solrosfrön
7 st dadlar 
1 dl honung
3/4 dl kokosolja
0,75 tsk himalayasalt
1 dl kakao
Lite färskt vaniljpulver

Blanda solrosfrön, kakao, salt och vaniljpulver i en matbredare och kör på högsta styrka tills du har ett så fint pulver som det bara är möjligt.

Lägg i en urkärnad dadel i taget medan matbredaren är igång.

Tillsätt kokosoljan och honungen.

Platta ut smeten i en springform på ca 21 cm i diameter.

Ställ i kylen medan du gör fyllningen.




Hallonfyllning:
3 dl cashewnötter blötlagda i minst 4 timmar
0,5 dl agavesirap
0,75 dl lönnsirap
1 dl kokosflingor
0,5 dl citronjuice (av 1 citron)
1 tsk vaniljessens
7 dl hallon, färska eller tinade. (OBS! Kommer de frysta hallonen från annat land så kom ihåg att koka dem i minst 2 minuter och låt svalna! Hoppa ej över detta! Norovirus är inte att leka med.)
2 krm himalayasalt
1 dl smält kokosolja

Mixa de blötlagda cashewnötterna med agavesirap, lönnsirap, kokosflingor, citronjuice, hallon, himalayasaltet och vaniljessensen. Mixa riktigt ordentligt så du för en så slät smet du bara kan få.

Smält kokosoljan försiktigt och häll sedan långsamt i hallonsmeten under omrörning.

Häll hallonsmeten på chokladbotten i springformen och löt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, ca 45 minuter.

Toppa med exempelvis kokosflingor och färska bär.




Jag vill så gärna ha din kommentar om du lagar den! Vad tyckte du?

Glad alla hjärtansdag!

Många kramar!

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg