Senaste inläggen:

Mjölkfri Mug cake

Igår lagade vi mjölkfri Mug Cake till fikat. Det var så smaskigt så vi gjorde en repris idag. Nu hade vi inte vaniljglass hemma, men det hade verkligen varit pricken över i att ha vaniljglass till mug caken.
För er som inte hört talas om mug cake förut så är det helt enkelt en kaka som man rör ihop i en mugg och ”gräddar” i mikron. Supersnabbt! Får du oväntat besök och har inget att bjuda på så är det här ett förträffligt förslag, speciellt då du högst troligen har alla ingredienser hemma. Den passar också fint som dessert, eller så kan ni göra som vi och lyxa till fikastunden någon dag. Vi avnjuter den helst varm (och då förstår ni hur gott det skulle vara med vaniljglass till) en kall vinterdag, men man kan också låta den svalna och äta den kall. Den är mättande så vi brukar vara två som delar på en mugg.

Mjölkfri mug cake recept
Mjölkfri varm mug cake på 40-60 sek i mikron. Så gott och enkelt! Servera gärna med vaniljglass.


Till en mugg behövs:

1 msk mjölkfritt smör (exempelvis Milda mjölkfritt)
2 msk mjöl
2 msk socker
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 msk mandelmjölk/havremjölk/sojamjölk
En nypa himalayasalt eller vanligt salt.

Smält smöret direkt i koppen i mikron ca 15-20 sek. Blanda i resten av ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet. Ställ in koppen i mikron i 40-60 sekunder. (Vi föredrar 40 sek eftersom den då blir en aningens smetig inuti...mums!) Serveras med fördel varm tillsammans med vaniljglass.

Kan det bli enklare eller snabbare än så här?


Print Friendly and PDF

Kommentarer

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg