Senaste inläggen:

Härlig mjölkfri lasagne

Kan man laga lasagne utan ost? Javisst! Det blir faktiskt förvånansvärt gott utan ost! En del tycker det är jobbigt att laga lasagne helt från grunden. Men det behöver det inte alls vara. Man kan laga en härlig mjölkfri lasagne utan krångel. Det gjorde jag här om kvällen, och så avnjöt vi den med en lika enkel sallad och drack iskallt vatten till. Gott! Enkelt! Här kommer receptet. Det räcker till en större form lasagne.

Mjölkfri lasagne recept
Mjölkfri lasagne utan ost.


Lasagneplattor

800 g köttfärs
500 g krossade tomater
Ca 5-6 msk ketchup
oregano
salt
(peppar)

Bechamelsås
100 g mjölkfritt smör
1 dl vetemjöl
1 liter mandel- eller havremjölk
salt
vitpeppar
muscotnöt (finmalen)

Ovanpå
Mjölkfri matgrädde (Alpro cooking eller Oatly iMat)


Sätt ugnen på ca 220 grader.

Stek köttfärsen, tillsätt ketchup och krossade tomater. Krydda med salt, oregano och eventuellt peppar och smaka av. Ställ åt sidan.

Såsen: Smält det mjölkfria smöret i en kastrull och blanda med vetemjöl. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp till lagom koncistens. Tillsätt salt, vitpeppar och lite lite muscotnöt. Smaka dig fram tills smaken sitter. Ett tips är att vara försiktig med mängden muscotnöt. Ställ såsen åt sidan.

Olja/smöra en större form med olivolja eller mjölkfritt smör. Börja med ett lager köttfärs, sedan lasagneplattor och bechamelsås. Börja om med köttfärs, lasagneplattor och bechamelsås, och fortsätt så. 
Avsluta med bechamelsåsen. Ovanpå bechamelsåsen häller du försiktigt lite mjölkfri matlagningsgrädde. Inte så det täcker utan sprid ut lite lätt. (Det går också bra att helt lämna bort matlagningsgrädden.)

Ställ in i ugnen i ca 35-40 minuter. Tag ut, låt vila en stund innan servering.

Låt väl smaka!

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg