Senaste inläggen:

Mandelgranita

Idag ville jag överraska pojkarna när de kom hem från skolan och dagiset. Något enkelt, gott och snabblagat. Vad passar inte då om inte en superenkel och god granita! Endast två ingredienser! Vad är granita kanske någon av er undrar.  Jo, det är en italiensk isglass eller smaksatt is. Det finns oändliga kombinationer och bara ens egen fantasi sätter gränserna. Den serveras mer som en slush-aktig dryck snarare än en dessert. Och eftersom den är extra härlig under varma sommardagar i Italien så är den vanlig som frukost då den ofta serveras tillsammans med brioche och kanske en kopp kaffe. Själv skulle jag, som inte dricker kaffe, gärna äta den tillsammans med en klassisk kladdkaka. Det hade jag dock inte idag. Jag valde att göra en mandelgranita. Mandel är ju så gott och innehåller magnesium vilket är ett litet plus. Barnen åt med glädje och uppskattade överraskningen med orden: Mamma, du är bäst! Kanske det var sockret som fick dem att säga det, men jag slukade orden med hull och hår. Undrar om jag är lika bäst vid middagen ikväll. Vi får väl se! ;) Brukar du göra en egen granita med någon annan smak? Kanske citron? Jordgubbar? Dela gärna med dig av receptet i så fall i kommentarsfältet  nedan. Låt det väl smaka!


Mandelgranita
Mandelgranita gjord på endast två ingredienser.

Till 2 portioner:

250 g mandelmassa
500 ml mineralvatten.

Skär mandelmassan i mindre bitar och lägg i en mixer. Tillsätt mineralvattnet, och mixa försiktigt till en slät smet. (Se upp! Har du mycket kolsyra och mixar en stängd kanna så kommer den att ”explodera” när du skruvar av locket och du har smeten över dig och golvet.) Försök mixa på lägsta hastighet i små impulser och öppna locket lite mellanåt för att släppa ut kolsyran.

Häll smeten i glassmaskin och kör 15 minuter och sedan håller du koll tills du får en bra glassaktig smet. Om det är hårt nog kan du servera redan nu. Annars fryser du in smeten en timme innan servering. Håller i frysen ca 1 månad. Läskande gott en het sommardag! Eller varför inte, som idag, en varm skön septemberdag...

Mandelgranita




Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg