Raw moccaruta
Alltså mums...det här är nyttig kärlek. Så goda små mjölkfria mumsbitar som passar mjölkallergiker perfekt. Men även veganer och glutenintoleranta. I flera dagar kring valborg har vi ätit sött och åter sött. Mjöd, munkar och marshmallows. Gott gott gott, men socker sött alltihopa. Sötsuget sitter kvar, och för att avbryta den dåliga sockerspiralen så bestämde jag mig för att laga någoting nyttigt gott istället. Det är ett tips om du hamnar i den där sötsugsspiralen. Bryt den med gott rawfood. Det tar verkligen bort det där stora suget efter onyttigt sött och gör det så mycket enklare att komma ur spiralen. Jag skär betydligt mindre rutor av dessa än jag gör med vanlig moccaruta eftersom de är mer mättande än en moccaruta. Jag har svårt att förstå att dessa är nyttiga! Perfekt att ta med på utflykten eller att laga till alla hjärtans dag. Lite smått lyrisk över dessa. Testa så förstår du vad jag menar!
Till en form på ca 15 x 30 cm:
Botten:
4dl mandelmjöl (alternativt kan du mixa vanliga mandlar riktigt fint)
20 st dadlar
1 dl kakao
1,5 - 2 krm salt
2 krm vaniljextrakt
(En liten skvätt lönnsirap efter smak.)
Glasyr:
14 st dadlar
0,75 dl kakao
1,5 dl kokosolja
2 msk kaffe
1 tsk vaniljextrakt
(En liten skvätt lönnsirap efter smak)
1. Botten: Mixa allt utom dadlarna. Tillsätt sedan dadlarna en åt gången.
2. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 30 cm. Tryck och platta ut chokladmassan i botten på formen.
3. Mixa ingrediensern till glasyren i en blender tills den är helt slät. Här kan den ”skära sig”. Det gör dock ingenting utan då är det bara att krafsa ut smeten på botten och eventuellt hälla lite av vätskan som blir kvar över och därefter sätta över plastfolie och med fingrarna trycka ut glasyren jämt över botten. Du behöver plastfolien för annars kletar glasyren sig fast i dina fingrar och omöjlig att fördela ut över botten.
4. Strö kokosflingor över glasyren och ställ i frysen en liten stund för att stelna. Ta ut och skär i rutor.
Njut!
Raw moccaruta / kärleksmums - otroligt goda! (Bokstavligt talat) |
Botten:
4dl mandelmjöl (alternativt kan du mixa vanliga mandlar riktigt fint)
20 st dadlar
1 dl kakao
1,5 - 2 krm salt
2 krm vaniljextrakt
(En liten skvätt lönnsirap efter smak.)
Glasyr:
14 st dadlar
0,75 dl kakao
1,5 dl kokosolja
2 msk kaffe
1 tsk vaniljextrakt
(En liten skvätt lönnsirap efter smak)
1. Botten: Mixa allt utom dadlarna. Tillsätt sedan dadlarna en åt gången.
2. Lägg bakplåtspapper i en form, ca 15 x 30 cm. Tryck och platta ut chokladmassan i botten på formen.
3. Mixa ingrediensern till glasyren i en blender tills den är helt slät. Här kan den ”skära sig”. Det gör dock ingenting utan då är det bara att krafsa ut smeten på botten och eventuellt hälla lite av vätskan som blir kvar över och därefter sätta över plastfolie och med fingrarna trycka ut glasyren jämt över botten. Du behöver plastfolien för annars kletar glasyren sig fast i dina fingrar och omöjlig att fördela ut över botten.
4. Strö kokosflingor över glasyren och ställ i frysen en liten stund för att stelna. Ta ut och skär i rutor.
Njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar