Varma smörgåsar med kantarellstuvning
Oj vad kantareller är gott! Och så vackra när man går i skogen och de lyser som guld. Inte utan orsak de kallas för skogens guld. Visste du att kantareller är en av de svampsorter som innehåller mest naturligt D-vitamin. Inte illa va? Kantareller innehåller dessutom nyttiga mineraler såsom kalcium, mangan, zink, selen och järn. Så det är inte helt fel att ibland lyxa till det med en varm smörgås med kantarellstuvning. Det här är något du kan bjuda en god vän på i all lyxig enkelhet. Var lite försiktig med saltet om du använder Prosociano Wedge osten som jag gjorde. Den påminner om parmesanost så den har rätt mycket sälta i sig.
400 g kantareller
1 lök
1 msk smör till stekning
4 dl havregrädde
Salt
Peppar
0,5 msk cognac
Mjölkfritt bröd
Riven mjölkfri ost
Sätt ugnen på 250 grader.
Tvätta och tärna kantarellerna. Hacka löken.
Bryn kantareller och lök i smöret i en stekpanna.
Häll i havregrädden och låt koka tills såsen tjocknar.
Smaksätt med salt, svartpeppar och cognac (eller sherry).
(Eventuellt kan du när stuvningen svalnat lite röra ner 1 ägg.)
Lägg mjölkfritt bröd (på bilden ovan använde jag hamburgerbröd jag råkade ha hemma) på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på stuvning och strö över lite ost.
Grädda i 7-8 minuter i övre delen av ugnen.
Tag ut och strö över lite paprikapulver.
Höstigt, enkelt och gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar