Senaste inläggen:

Mjölkfri potatissallad a la Caesar

Mjölkfri potatissallad recept
Mjölkfri potatissallad a la Caesar med bacon och vegansk alternativ till parmesan.

Valborg har passerat och morsdag är snart på kommande. Till Valborg lagade jag, precis som förra året, härliga marshmallows och mjölkfria munkar. Det vi också lagar till Valborg är en potatissallad a la Caesar. Det är en potatissallad med bacon och vegansk parmesanlik ost. Helt ljuvlig potatissallad med lite ny tvist och ett alternativ till den traditionella potatissalladen. Mums! Passar bra till en kryddig grillad mjölkproteinfri korv för de som klarar av att det kan finnas spår av mjölkprotein i korven. Klarar man inte av det kan man istället marinera kycklingfileér som man sedan grillar. Det gjorde vi i år och alla barnen älskade dem. Recept på dessa kommer lite senare. Nu till receptet:

1 kg färskpotatis
120 g bacon (inte mer då blir den för saltig. Kontrollera innehållet! Vid osäkerhet lämna bort baconet.)
1 dl äkta majonnäs (dubbelkolla innehållsförteckningen!)
1 dl mjölkfri gräddfil (Oatly iMat fraiche)
2 dl finriven mjölkfri parmesan (Violife Prosociano Wedge)
2 st pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk cayennepeppar
2 krm salt
1 knippe rädisa, skivade
1 st tunt skuren rödlök
1 st tärnad avocado
1 gemsallad alternativt 1/2 romansalladshuvud
1 dl grovt riven mjölkfri parmesan
0,5 tsk malen svartpeppar

Koka potatisen i saltat vatten. Låt svalna. Tärna dem.

Stek bacon knaprigt i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Bryt i bitar.
Rör ihop majonnäs, gräddfil, parmesan, vitlök, cayennepeppar och salt till en dressing.
Blanda potatistärningarna med dressingen.

Vänd varsamt ner bacon, rädisor, rödlök, avocado och salladsblad.

Strö över riven parmesan och nymald svartpeppar.


Tips! Gör de tre första stegen dagen innan serveringen. Plasta in bunken och ställ i kylen till nästa dag. Fortsätt då med steg fyra och fem.

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg