Marshmallows
Köpta marshmallows i all ära, men det är något extra coolt över att göra sina egna. Lagom till Valborg brukar jag göra just marshmallows, men det går bra att göra dem i god tid före för de håller flera veckor i försluten burk i rumstemperatur.
Hemlagade marshmallows färgade svagt rosa med lite röd karamellfärg. |
6 st gelatinblad
4 dl strösocker
1 dl vatten
1,5 dl vit sirap
2 tsk vaniljsocker
florsocker + lite potatismjöl
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 10 minuter.
Blanda strösocker, vatten och sirap i en kastrull. Låt koka på medelvärme under sakta omrörning i 10 minuter.
Tag av från värmen och rör ner vaniljsockret.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i sockerlagen.
Häll över sockerlagen i en bakmaskin och vispa i ca 10 minuter, tills lagen är vit och fluffig. Går även bra att hälla i lite karamellfärg.
Blanda lite florsocker och potatismjöl och sikta över ett bakplåtspapper.
Häll marshmallowmassan på bakplåtspappret och sikta över lite av florsockerblandningen.
Doppa även fingrarna i florsockerblandningen och tryck försiktigt ut smeten till en jämn platta.
Låt svalna och skär sedan i bitar med en kniv som du doppar i florsockerblandningen för att den inte ska fastna. Rulla runt de skurna fyrkanterna i florsockerbladningen så att de inte klibbar ihop.
Förvara i försluten plastburk i rumstemperatur.
Kommentarer
Skicka en kommentar