Mjölkfri princesstårta
Så här dagarna före påsk lagade jag en mjölkfri princesstårta som bara smälter i munnen. Fantastiskt god och enkel att göra! Vaniljkrämen är enkel att göra själv. Jag föredrar att använda sojagrädden, men självklart går det även bra att använda exempelvis havregrädde. Använder du färdigt masipanlock bör du observera att dessa kan innehålla mättat fett. (Mättat fett kan komma från djurriket, mejeriprodukter, kokosolja eller palmolja)
Mjölkfri princesstårta |
Tårtbotten
4 ägg
180 g strösocker
150 g potatismjöl
1,5 tsk bakpulver
Vaniljkräm
300 g sojagrädde
3 äggulor
3 msk maizena majsstärkelse
4-6 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Till montering
150 g hallonsylt
500 g sojagrädde
500 g marsipan/sugerpaste
florsocker
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa socker och ägg vitt och pösigt.
Blanda i potatismjöl och bakpulver och vispa någon minut till.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i 35-40 minuter.
Vaniljkrämen
Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en kastrull och låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat. Krämen får inte koka! Då kan den skära sig.
Låt svalna något och smaksätt med vaniljsockret.
Montering
Dela tårtan i 3 delar.
Bred vaniljkräm på första lagret.
Lägg på den andra bottnen och bred på hallonsylten.
Lägg på tredje botten.
Vispa grädden.
Täck sidorna och toppen med den vispade grädden, tunt på kanterna och kupolformat ovanpå.
Kavla marispanen tunt i kokosfett.
Täck tårtan med marsipanen.
Pudra över florsocker.
Kommentarer
Skicka en kommentar