Senaste inläggen:

Mjölkproteinfria krispiga chips



Det finns mjölkproteinallergiker som klarar av att äta vissa chipssorter utan att reagera. Det finns också företag som menar att det inte finns spår av mjölk i sina chips när man pratar direkt med dem. Sedan googlar man och finner rubriker där det står att man funnit mjölkprotein i just den chipssorten jag just blivit rekommenderad av företaget. 
Ska man då våga chansa och hoppas att det inte finns spår av mjölkprotein i nu? Nej, blev svaret för min del. Så...därför gav jag mig in på egen chipstillverkning. De flesta gångerna har det blivit sladdriga och vissna chips utan minsta krisp. Tills...jag provade mig fram till detta recept. Det tar sin lilla tid, men det är enkelt, det är otroligt krispigt, det är sååå...gott! Värt att unna sig någon gång! Är du beredd? Tillagningstid totalt...ca 2 h (räkna med ca 1 h till friteringen) Nu kör vi!


Krispiga chips recept
Krispiga chips smaksatta med salt och färsk dill.


Du behöver:
4 st mediumstora potatisar 
matolja
3 msk salt

Gör så här!
Skala potatisarna och skär dem i papperstunna skivor med en mandolin eller i matbredaren. 

Lägg skivorna i en skål med iskallt vatten. Häll bort vattnet och skölj av skivorna noga. Fyll skålen med nytt iskallt vatten. Tillsätt saltet i vattnet och lägg i skivorna. Låt potatisskivorna dra i saltvattnet i minst 30 minuter. Sedan sköljer du bort vattnet och sköljer av skivorna noga med kallt vatten igen och placerar ut dem en och en på hushållspapper. Lägg nytt hushållspapper ovanpå och tryck så vattnet försvinner. 

Värm upp oljan i en kastrull till ca 135-185 grader. 
Fritera potatisskivorna i små mängder. När de börjar få en gyllene färg, plockar du upp dem och lägger dem på hushållspapper där de får rinna av. Fortsätt så tills alla potatisskivorna är friterade.

Salta ytterligare om du önskar och klipp exempelvis lite färsk dill över. Servera! 

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg