Senaste inläggen:

Mjölkfria biskvier

När sonen fyllde tre år lagade jag dessa biskvier som han fick bjuda sina dagiskompisar på. Jag valde att laga dem i mindre format då biskvier lätt kan bli för mäktiga om de är för stora. Dessa är perfekta att bjuda på barnkalas, men även vuxenkalas. Därför brukar de dyka upp då och då på vårt kaffebord när det är kalas, eller andra högtider såsom dop. Lätta att laga, men det tar sin lilla stund så se till att göra dem en dag då du inte har alltför mycket på chemat. De är ljuvligt goda! Sååå mycket godare än köpta!

”De är som en bit av himlen...”


Man får garanterat över av smörkrämen. Vad ska du göra av den då, undrar du. Jo, du kan frysa in den i en tjockare plastpåse och platta ut den och försluta påsen väl. Sedan låter du den tina i rumstemperatur och vispar upp den så den blir fluffig igen. Klar att använda! Då kan du lätt laga en omgång biskvi bottnar en annan gång, breda på krämen, doppa i choklad och vips! En magisk bakelse på ett kick! Det blir ca 32 st biskvier eller ca 60 st små biskvier.


Mjölkfria biskvier recept 
Underbara mjölkfria biskvier. Här med moccafyllning.


Biskvi bottnar

450 g mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker

Smörkräm

400 g mjölkfritt rumsvarmt smör (är smöret osaltat så kom ihåg att tillsätta en nypa salt)
2 dl äggvita (motsvarar äggvita från ca 5 ägg)
5 dl florsocker
+ valfri smaksättning

Exempel på smaksättning:
Vanilj: 1-2 msk vaniljsocker + pudersocker enligt smak i smörkrämen innan marängsmeten tillsätts
Mocca: 2 msk pulverkaffe utblandat i 2 msk hett vatten som svalnat innan du tillsätter det.
Choklad: kakaopulver i valfri mängd

Garnering

300 g mörk mjölkfri choklad (Plamil)


~

Gör så här:



Sätt ugnen på 175 grader.

Börja med bottnarna. Vispa äggvitan till ett löst skum. Tillsätt sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.

Klicka eller spritsa ut smeten med hjälp av skedar på ett bakplåtspapper. (Ca 3 tsk smet per klick för normalstora biskvier och ca 1,5 tsk smet per klick för minibiskvier)  Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter tills bottnarna fått fin färg. Låt dem svalna innan du lossar på dem.

Smörkrämen. Vispa smöret pösigt. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt enligt önskemål.

Bred smörkrämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Om krämen känns lös kan du ställa den i kylen en stund innan. Frys in alla biskvier innan chokladdoppning. 

Garnering. Smält chokladen. Doppa biskvierna i den smälta chokladen. Låt biskvierna stå i kylen en stund innan servering. Går utmärkt att frysa in och spara till andra tillfällen. Jag brukar frysa in dem utan chokladen och bara ta fram och doppa i choklad vid ett annat tillfälle. De tinar snabbt.

Du bara måste prova dessa! De är heeeelt underbart goda! De är som en bit av himlen...

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg