Senaste inläggen:

Nyttig mjölkfri chokladmousse

Nyttigt, gott och endast några få ingredienser. Kan man begära så mycket mer? Den här chokladmoussen fick fem barn smaka på igår i kvällssolen. Alla gav den tummen upp och ville smaka lite mer. En underbart len chokladmousse som är gjord på avokado. Perfekt variation till fredagsmyset, som efterrätt eller varför inte ta med på picknicken i små förslutna glasburkar. Glöm inte att avokadon ska vara mogen. Låt det väl smaka!


Mjölkfri nyttig chokladmousse
Nyttig mjölkfri chokladmousse gjord på avokado, agavesirap, kakao och en skvätt lönnsirap. Här med hallon, blåbär och hackade hasselnötter.

Till två portioner behöver du:

200 g mogen avokado (1-2 st beroende på storleken)
1-3 msk honung eller agavesirap
2-3 msk kakao
En skvätt lönnsirap

Mixa samman alla ingredienser i en mixer. Börja med minsta möjliga mängd sötning och kakao och smaka därefter av och tillsätt mer tills du får den sötman och chokladsmaken du vill ha.



Ps! Visste du att avokadon kan minska hungern och ta bort sötsuget och få dig att småäta mindre. Den innehåller mer än 20 st vitaminer och mineraler bl.a magnesium, folsyra, zink, samt A, B, C, E och K vitamin, protein, 18 essentiella aminosyror, fiber, karotenoider, och omega 3. Avokadon skyddar mot hjärnsjukdomar, cancer, diabetes och hjärtsjukdomar. 
Den kan även hjälpa till att hålla inflammationer borta.
Superfood helt enkelt!

Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg