Senaste inläggen:

Symptom på mjölkproteinallergi

Hur vet man att det är mjölkproteinallergi man har? Det kan vara svårt att läsa symptomen då det skiljer sig från person till person både i antal symptom och hur starka de är. Nedan har jag sammanställt symptom på mjölkproteinallergi. Jag hoppas den ska vara till hjälp.
Vår son får en rad olika symptom och det kan vara olika många beroende på mängden mjölkprotein han fått i sig. Allt från svullna läppar med en mörk rand ovanför överläppen, till diareé, magont, sömnsvårigheter, håglöshet, svullen mage, svullna ögon, kräkning, trötthet, otröstlig gråt, och även koncentrationssvårigheter (inte så konstigt om man inte mår bra p.g.a allergi reaktion).



Symptom på mjölkproteinallergi



Om du misstänker mjölkproteinallergi bör du kontakta en läkare eller BVC för en utredning, eftersom symptomen för 
mjölkproteinallergi kan påminna om andra allergier. 

Se bilderna nedan för tips och råd inför läkarbesöket om hur du bäst förbereder dig.









Ibland skulle man önska att det fanns ett piller man kunde ta när barnet t.e.x ska iväg på ett barnkalas, men i dags dato finns inget sådant för mjölkproteinallergiker. Men mjölkproteinallergi är absolut inte bara av ondo. För får man diagnosen mjölkproteinallergi har man också fått en nyckel till en bättre hälsa i framtiden. Och när man tänker så hålls motivationen och drivet uppe att kämpa vidare de stunder de kan kännas lite motigt. Mjölkproteinallergi är inte en förlust för din hälsa och välmående. Det är en vinst. 




Print Friendly and PDF

Kommentarer

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Printa ut

Populära inlägg